Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D28a31n70a 92T79e58n63z50l74e39r 5180692875913

R^:-) čistá kuchyň. Úplně vás vidím před sebou, jak koukáte na to nadělení, taky bych to tak měla.

0/0
2.7.2014 9:41

Š13á16r16k70a 88M93a62t63y47á67š71o54v34á 1201235492289

tak jsem se nasmála a kopíruju Vám sem odpověď kamarádky, co si Váš příspěvek, mnou zkopírovaný, přečetla:

Chyba první a zásadní .. domácí mýdlový gel se nevaří. To mýdlo už jednou uvařené je (z původních surovin)

Horká voda slouží ke snadnějšímu rozpuštění mýdla.

Pokud by to někdo zkoušel... nastrouhané mýdlo (s jelenem) se rozpustí v horké vodě, stačí klidně 2 litry. Po úplném rozpuštění (doporučuji pomoct tomu mícháním metličkou) se přisype za stálého míchání soda (neleknout se, při menším množství vody to začne okamžitě houstnout). Rozmíchat, případně doplnit do požadovaného množství vodou (pro prodloužení životnosti je lepší převařená). Já ho nechávala v 5l kbelíku, během 24hodin to ztuhlo do konzistence pudingu, a z kanystru se to blbě doluje. Kojenecké oblečení pral obstojně, ale rozhodně nebylo sněhobílé, spíš naopak, po čase zašedlé. Jak děti dorostly do normálního jídla a zkoumání světa "celým tělem" ... hlavně tričkem... přešla jsem raději na průmyslové výrobky, v současné době nedám dopustit na Denkmit (značka drogerie DM ). Mýdlový gel je epizodou z období mateřské dovolené, a snahy o co nejvíce eko-domácnost kvůli dětem

Pokud autor bude v domácím "mýdlovém slizu" (i pod tímto názvem to najdete na internetu) prát černá trička, zjistí, že dlouho černá nezůstanou, ale přejdou do zvláštní šedi, jako ostatně vše, co se v tom pere dlouhodobě. K zajištění bělosti bílého je nutno bělit na slunci, k zajištění barvy barevného je lepší volit jiné prací prostředky

0/0
2.7.2014 8:53
Foto

I35v91o 68B91e11n84e63š 9832651263731

Jo, děkuji za dobrá rady. Tuším, že už vařit nebudu, ale člověk nikdy neví ;-D

+1/0
2.7.2014 23:54
Foto

J46i71t20k51a 92Š84t54a67n59c31l43o38v34á 6688167540213

R^ Za ten akční průběh!Škoda, že k tomu není foto, ale i tak si to dovedu představit ;-D.

0/0
2.7.2014 6:52



AUDIOZÁZNAM

Petice

Zmeškali jste přenos čtení Davida Vlka? Poslechněte si ho tady.



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.