Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Odborníci na vládnutí?

Dnes, kdy neseženete ani na odborníka na opravu protékajícího záchodu?

Myslím, že studenti vycházejí z jednoduchého názoru, který zastávají i další občané:

Politici nám smí lhát, okrádat nás a dusit nesmyslnými nařízeními.

Má to jedinou podmínku - nesmí být členy KSČM.

Ti si to dovolit nesmí a co víc, nesmí si ani dovolit být zvoleni. Byli zvoleni? Protest! Je to jednoduché a jednoduchým lidem to asi stačí.

0 0
možnosti
Foto

Je zajímavé, proč si studenti místo těchto planých gest nepoloží otázku, proč tyto volby takto dopadly. A pokud dopadly jak dopadly a studenti chtějí být demokraty, potom by měli výsledky voleb respektovat.

4 1
možnosti
Foto

A pořád dokola jako kávomlýnek.Studenti ještě volit nemohli a přesto se jedná o jejich budoucnost tak proč by nemohli v demokratickém státě použít také jiný demokratický způsob protestu. Jenže už to není jen o studentech. Protestují občané v Budějovicích, kteří nechtějí KSČM u moci v krajském zastupitelstvu. Co je na tom nepochopitelného?To budou zas čtyři roky v p..a proč?Protože jsou takový jako vy?;-€Moralisti a kazatelé bludů?

1 4
možnosti
Foto

Podržte mě, nebo autora něčím tíhnu. U nás na jihu už neprotestují jen studenti.Ani my občané nechceme v krajském zastupitelstvu u moci komouše!Máme právo shromažďovací i petiční i to patří k demokracii, jak píše níže P.Závladský. Ano, spoustu lidí nešlo volit, ale jestliže členská základna jde sborem, pak není divu, že mají tolik. To není vůle občanů, ale členů strany a nám se to nelíbí a proto protestujeme;-€

1 5
možnosti
Foto

A co těch 38% voličů Jihočechů,KDU,TOP a ODS?To nejsou občané se stejnými právy? Já jsem volila Suverenitu, já mám plné právo protestovat!Pane autore

1 4
možnosti

Na jedno jste ve svém výčtu volebních výsledků zapomněl. A sice jaká byla volební účast. Proto by mě zajímalo, kolik ze stávkujících studentů bylo volit. Měli by především protestovat proti těm, kteří volby ignorovali a tak umožnili citovaný výsledek voleb.

3 1
možnosti

Co kdyby v demokratických volbách vyhráli nacisti? Bubeníček má v kanceláři Lenina,tak nacista by tam pověsil Adu Hitlera.

3 3
možnosti
Foto

Milý pane. Dovolte mi, abych Vás ujistil, že demokracie nejvíce asi leze na nervy Vám. Asi Vám uniká pravý význam slova demokracie. Demokracie nejsou jen izolované volby. Demokracie je i právo shromažďovací, právo petiční, právo vyjadřovat veřejně své názory apod.

Jestliže se studenti veřejně a dlouhodobě vyjadřují, že nechtějí mít v krajském vedení školství komunistku, je to jejich svaté právo. A jestliže hejtman Zimola neumí pochopit, že uzavření koalice s komunisty a ještě dosazení komunistky právě do resortu školství je nepřijatelné nejen pro studenty, ale i pro širší veřejnost, něco to o něm vypovídá. Ostatně: nerespektuje ani usnesení Bohumínského sjezdu ČSSD, kde je jasně řečeno, že s komunisty ČSSD nebude spolupracovat a není nikde řečeno, že se se to týká pouze parlamentní půdy.

Jestliže komunisti studenty označují veřejně za fašisty a Zimola tvrdí, že se jen chtějí zviditelnit, hovoří to za vše. Fuj.

4 8
možnosti

Pane Závladský, ač hrozně nerada, protože jste mi sympatický, musím nesouhlasit. Studenti nejsou ani fašisti, ani se nechtějí zviditelnit, ale někdo je oblbnul a využil. Pro -náctiletého člověka je pojem "Komunista vedoucí školství" velmi abstraktní, protože nemá zkušenost ani s politikou, ani s komunisty. A navíc je velmi sporné, zda se tato mládež bude v budoucnu obtěžovat něčím v tomto věku tak mimo jejich zájem, jako jsou volby. I když možná až prozřou a zjistí, že dnes svou legrační hladovkou někomu posloužili v honbě za mocí, naštve je to tak, že budou uvědomělejší, než dnešní voliči, kteří svou nečinností dopustili tuhle sviňárnu. Jsem z KV kraje, u nás je to totéž...

3 1
možnosti

P74e84t38r 69J31a81n38s68k76y

19. 12. 2012 13:52

pane pro vas je okamura idealni kandidat.. ani vlevo ani vpravo.. s komunistou jako s modrym ptakem ten zakon se kterym nesouhlasi proste schvali

2 2
možnosti

F64e36l21i49x 28H66o87r63á57k

19. 12. 2012 12:56

Všechno se to pořád točí kolem toho, že jsme po listopadu 1989 nebyli schopni prosadit zrušení KSČ, potažmo KSČM. Teď se musíme (demokraticky a se skřípěním zubů) dívat na to, jak se postupně dostávají znovu do sedla. :-/

5 3
možnosti

M67a36r30t90i17n 68P68á82t69ý

19. 12. 2012 12:35

Co to je za "píp" otázku? Kdyby jim vadila demokracie, tak stojí v jednom šiku za tou komunistkou.V

5 3
možnosti

Demokracie stojí na hodnotách které sama nevytváří. Demokraticky lze demokracii snadno zrušit (co jiného se stalo v únoru 1948?), proto lze v demokracii i demokraticky protestovat proti tomu, když se demokraticky zvolený představitel nedemokratické strany stane člověkem zodpovědný za vzdělávání. Představitel strany, která má dlouholetou praxi v rozsáhlé deformaci historie, v přizpůsobení vzdělávacího systému svým ideologickým potřebám. Stopy této deformace nese většina nás v sobě stále, aniž jsme si to ochotni připustit.

6 4
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2493x
Co na srdci, to na jazyku ... a proto často raději mlčím.

Seznam rubrik