Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Takže, když se někomu nelíbí krajská koalice a jde proti ní protestovat, tak to není vpořádku. Když někdo protestuje proti vládě, tak to je úplně vpořádku.

Tyto protesty jsou na stejné úrovni jako odbořářské protesty proti vládě.

7 7
možnosti
DK

D92a22v85i68d 62K46r76á65l

19. 12. 2012 11:24

holinky jako hodinky, že;-D

je rozdíl demonstrovat proti vládě jako celku a demonstrovat proti jedné osobě, která ani nedostala 100 dní hájení.

Analogie by seděla v případě, kdyby studenti protestovali proti celé krajské radě.

7 6
možnosti
JC

Vcelku bych ty protesty pochopil v kraji Plzeňském, kde volby vyhrála ODS, avšak v krajské radě svého zástupce nemá, ale komunisti třetí v pořadí ano.

V Jihočeském kraji jsou však ty studentské protesty jen protestem proti jejich rodičům, kteří ODS nevolili, leč volili komunisty, a to hojně.

Tož tak.

8 1
možnosti
LS

Opravte mne, pokud se mýlím, ale nejde v těchto případech spíše o odpor proti tragickým figurám, které komunisté staví na exponované posty, než o výsledky voleb?

4 5
možnosti
JK

Ano, to je možné.  U nás byl dlouhá léta místostarosta komunista.  Nikomu nevadil, protože pro obec udělal hodně a politiku do toho nemíchal.  Ale to zřejmě nebude tento případ.

6 0
možnosti

Denonstranti mně nevadí na to mají právo, ale pokud by šli volit tak možná nemuseli demonstrovat. Sice mám podezření, že si spíš někdo přihřívá svoji polivčičku za pomoci studentů, než víru v pocitickou angažovanost našich studentů, ale prosím, stím se také těžko něco nadělá. Na nervy mi, ale lezou političtí agitátoři typ Kocáb (kterého jsem si kdysi dávno vážil) , nebo Sobotky,

10 0
možnosti
OK

Ne všichni studenti mohou volit (hádejte proč), ale jistě je daná situace zásluhou nezodpovědných voličů. To ještě neznamená, že by měli všichni mlčet, když se komunista (který má již z principu téměř jistě výhrady vůči oficiálnímu výkladu dějin) stane politikem zodpovědným za školství.

2 3
možnosti
TS

Hm, souhlas. U nás v KV kraji teď taky všichni řvou, že do školství kecá bejvalej politruk, a dokonce nejen nezletilí studentíci, ale lidi dávno nad 18, co měli možnost to u voleb ovlivnit. Lidi jsou líní zvednout zadek a jít k volbám, a pak se diví a rozčilujou 8-o

Jinak co se týče protestních akcí studentů, tak když si vzpomenu, jak moc mě v tomhle věku zajímala politika, připadá mi, že ty děcka někdo buď využil, nebo se jim nechce sedět ve škole ;-)

16 1
možnosti
JD

je zajímavé, že se komunisti derou zrovna o školství...Jihočeský, karlovarský, Olomoucký (možná i jinde). Proč asi???

5 6
možnosti
PK

P76a52v64e44l 10K16u29l37a

19. 12. 2012 7:19

Vzít komunisty do krajské vlády možná byla pro ČSSD nezbytnost. Ovšem dát jim rezort školství byla provokace.:-/

4 4
možnosti
EN

Tak nějak jsem nepochopil o co autorovi jde?

Vadí mu že studenti svobodně vyjadřuji svůj názor jedinou formou kterou můžou,protože volit ještě nemohli?

Takže studenti v listopadu udělali chybu že se ozývali?

A neni náhodou demokracie něco jako svobodné vyjádření  svého názoru?

8-o

4 3
možnosti
Foto

I10v90o 41B87e41n66e74š

19. 12. 2012 11:04

Pane Erich, mně jen vrtalo hlavou, proč se protestuje proti demokratickému výsledku voleb, kterým je v tomto případě komunista v krajském zastupitelstvu. Chtějí snad studenti dát najevo, že takovýto způsob demokracie je nevyhovující? Jaký systém je potom lepší??? - o to mi jde.

Jinak samozřejmě každý ať si protestuje a říká co chce, nic z toho, co studenti dělají, mi nevadí. Jen se zajímám o to, mají-li něco lepšího, než demokratické volby.

2 0
možnosti
PM

Ještě jste zapomněl připomenout, že se ČSSD snažila nejdříve dohodnout s ostatními pol. uskupeními. Bohužel bez výsledku, alespoň dle vyjádření v tisku.

11 4
možnosti
JD

tak jde ale o to, jak to "snažení" bylo intenzivní, že? Jestli je postavili před hotovou věc: "Berte co nabízíme, jinak půjdeme s komunisty...." tak se ani nedivím, že se nedohodli

1 2
možnosti

Já tenhle argument prostě neberu. To rovnou z fleku můžeme odsoudit demonstrace odborů proti vládě, demonstrace proti opoziční smlouvě. A vlastně i demonstrace v listopadu 1989, protože byly proti zvolené vládě...

Občan by se měl  ozvat i jindy než jen ve volbách...

9 7
možnosti
JR

J91a23r53a 41R89a90n54k

19. 12. 2012 1:17

"Myslete na to, že za Vámi kritizovanou zastupitelkou stojí každý pátý volič Vašeho kraje." ......prave proto, at se brani nova generace!!R^ Zkusenosti te starsi generace z minulosti jsou negativniRv

2 4
možnosti

Souhlasím s autorem a jenom dodávám. Ne TEĎ ale PŘED volbama jste měli křičet, že nechcete komunisty. Tak příště....

16 3
možnosti
JR

Taky nesouhlasim s demonstracemi odboru proti vlade, jenom dodavam, ne ted, ale pred volbama mely kricet.

2 1
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2493x
Co na srdci, to na jazyku ... a proto často raději mlčím.

Seznam rubrik