Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Alfie

21. 11. 2010 9:12
Nechcete nikoho přesvědčovat? :-)

Tak proč to citové vydírání?

Vyvinuli jsme se z tvorů, kteří doslova sežrali, co našli (včetně mršin) a dokázali ulovit. nejsme dokonalé šelmy, tudíž naše "úlovky" tomu odpovídaly - většinou hmyz a to co neutíkalo moc rychle. Ale k tomu jsme se naučili přemýšlet, jak nedokonalosti svého těla nahradit - zrodily se zbraně, pasti a posléze chov zvířat na maso. A to vše byl stále přirozený vývoj! A tomu jsou také přizpůsobena naše těla.

Ale ten vývoj nebyl všude stejný, byly různé komunity, s různým podílem lovu a zemědělství. Proto i my jsme různí a každý z nás má jinou potřebu skladby jídelníčku. Naučit se poslouchat své tělo, o co si říká a co odmítá, je správné a žádoucí. Míchat do toho filosofii "neubližování živým tvorům" je blbost - to by polovina tvorů na Zemi byla zavrženíhodnými vrahy.

Osobně vegetariánka nejsem, ale maso konzumuji zřídka a málo. Většinou na něj nemám chuť a jsem ráda, že už nejsem dítě a nikdo mě nenutí jíst to, co nechci.

0 0
možnosti
B

bambasek44

21. 11. 2010 9:11
vegetairiani jsou hypokrati

k usetreni zivota zvirat nici zivot rostlin.Rostlina je take zivot, je to jen jina forma.Ze nema nohy?Nepotrebuje je k zivotu..Ze nema oci?Ze nema mozek?..? k cemu, kdyz je nepotrebuje?Predstavte si, ze by rostliny nemely lidi za zivot, protoze nemaji koreny a listy..Rostliny jsou bez pochyb zive..lekaji se, pamatuji si, dokazou si predat zpravu..A mnohe jsou stvoreny jenom k tomu, aby je nebo jejich plody nekdo sezral a na jinem miste vyloucenymi seminky rozseval po svete.Je to priroda,..harmonie a my jsme jeji soucasti.Vzesli jsme z ni, patrime do ni a jakykoliv pokus o oddeleni zaplatime.To uz delame.

0 0
možnosti
A

Alfie

21. 11. 2010 9:13
Re: vegetairiani jsou hypokrati

Krásně řečeno!

0 0
možnosti

jarinka

21. 11. 2010 8:17
Ano,

dogmata. Také mám na sobě ověřeno, že člověk maso vůbec nepotřebuje. Nekupuji ho už pro sebe vůbec, zdraví je lepší a neutratím.  Pro mě jsou výbornou náhradou vajíčka. Máte karmu.

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

21. 11. 2010 8:20
Re: Ano,

Co člověk nepotřebuje, nemusí nahrazovat.

0 0
možnosti
DH

malý david

21. 11. 2010 6:42
člověk je od jakživa

všežravec. To nějaký zrnožrout nemůže změnit.A Sokrates neměl na mysli vegetariánství ale přežírání.To i vegoš se může přežírat.

0 0
možnosti

neznámý pachatel

21. 11. 2010 4:16
Vezměme si třeba prasátka

Taková roztomilounká zvířátka a my vrahouni je mordujeme a žereme. Dobrá, takže se rozhodneme nežrat prasátka. Jenže co s nimi, když z nich nic jiného nemáme? Ta stávající nejspíš necháme dožít a zemřít přirozenou smrtí, ale nová už nenecháme narodit, protože kdo by je pořád živil. A bude po prasátkách.

A stejně dopadnou kravičky, kuřátka, králíčci, koníčci (pokud zakážeme dostihy) atd.

Myslíte, že kdyby ta zvířata mohlai hlasovat (a kdyby měla víc rozumu než autor článku, což není nikterak vysoká meta), tak by si vybrala tuhle alternativu? Žádný živý tvor nechce zemřít, ale každý chce žít. Takže žít a posléze zemřít (třeba i násilnou smrtí) je pro něj přijatelnější, než nežít vůbec.

0 0
možnosti
S

sampis

21. 11. 2010 5:08
Re: Vezměme si třeba prasátka

Ty sis dělal anketu mezi nenarozenými?

0 0
možnosti
K

katerina.sestakovanovotna

21. 11. 2010 2:11
Zajímavé.

Já maso nejím především z etických důvodů, ale cpu se několikrát denně třeba čokoládou, proto nechápu, proč diskutující spojují vegetariánství nutně s hypochondrií a "zdravou výživou". Znám hodně vegetariánů (včetně dětí) a můj osobní dojem je takový, že z čistě zdravotního hlediska je vegetariánství přinejmenším neškodné. Znám lidi, kteří se stali vegetariány z etických důvodů, ale tvrdí, že jim pak zmizely zdravotní problémy. Já jsem nikdy žádné problémy se zdravím neměla, tak nevím. Mohu z vlastní zkušenosti dosvědčit jen to, že se u mne s přestupem na vegetariánství znatelně snížila potřeba spánku a agresivita. (Toho druhého si všimli spíš moji známí a jsou za to natolik vděční, že mé vegetariánství tolerují a podporují). Připadá mi, že jsou v průměru vegetariáni, které osobně znám, méně ospalí a vyrovnanější než ostatní, že se lépe ovládají. Netroufám si však hádat, co je zde příčina a co následek (Třeba jsou vegetariány právě proto, že se dobře ovládají, ne naopak).

0 0
možnosti
RL

Lionel.r

21. 11. 2010 0:10
Člověk je všežravec a basta.

Píšete, autore, že "Po dvou letech úplně vymizely "sezónní" virózy jako rýma, chřipka,

angína vůbec nepřichází do úvahy, ani jakékoliv jiné zánětlivé procesy." A tělesný pach(?). A možná, že zmizí i otlaky na nohou.;-D

Ale jinak jste ( a teprve budete) nemocen:-/.

0 0
možnosti
S

stedrik

20. 11. 2010 23:52
to je sice hezký

že žijete zdravě, ale zase na druhou stranu, když  všichni zdraví vypadáte jako Nešpor, co z toho života máte.;-D

0 0
možnosti
Š

Špička

20. 11. 2010 23:16
Vegetariánství?

To je vcelku neškodná sexuální úchylka.

0 0
možnosti
L

lesicatko

20. 11. 2010 23:06
Pekná demagogia

Nádherne premiešané mýty, konfirmačný bias, neznalosť biochémie a citové vydieranie cez "vraždu" zvierat. Už len chýba jedenie mrtvol zvierat aby sa docielil pocit hnusu...

Sorry, ešte aj rastliny reagujú a vykazujú určitú uroveň "vedomia" a žiť zo vzduchu  a la autotrofi ? Nuž verte si čomu chcete ... 

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2493x
Co na srdci, to na jazyku ... a proto často raději mlčím.

Seznam rubrik