Contrail vs Chemtrail, nepřesvědčili jste mě

6. 04. 2011 15:07:14
Jednoho rána jsem se při pohledu na oblohu už vážně naštval a poslal jsem vládním úředníkům dopis s fotografiemi toho, co mě vytočilo. A jak to dopadlo?
Jestli tohle jsou normální contrails (kondenzační pruhy), tak já jsem opravdu konspirační fanatik.

X+Jestli tohle jsou normální contrails (kondenzační pruhy), tak já jsem opravdu konspirační fanatik.

Můj dopis úředníkům:

Od: Ivo Beneš <ivobenes@email.cz>

Komu: ochrana ovzduší <Pavla.Bejckova@mzp.cz>, kvalita ovzduší <Jiri.Hromadko@mzp.cz>, chemická bezpečnost <Pavel.Forint@mzp.cz>, enviromentální rizika <Karel.Blaha@mzp.cz>, posuzování vlivů na žp <Jaroslava.Honova@mzp.cz>, ochrana přirody a krajiny <Alena.Kocova@mzp.cz>, monitoring žp <Antonin.Felfel@mzp.cz>, tiskové oddělení <Michaela.Jendekova@mzp.cz>, sekretariát ministra žp <Edita.Drapalova@mzp.cz>, ministerstvo obrany <info@army.cz>, bezpečnostní rada státu <sekretariat.brs@vlada.cz>, vláda obecně <posta@vlada.cz>
Datum: 23.03.2011 10:23
Předmět: Ivo Beneš - žádost o vyjádření k úmyslnému poškozování životního prostředí


Dobrý den,
vážení státní úředníci jakýchkoli funkcí;
Jelikož já - daňový poplatník přispívám na to, aby vláda mohla pracovat a plnit svou funkci, která nepochybně spočívá v tom, aby svou prací vytvářela občanům takové podmínky, ve kterých by se nám, občanům dobře žilo, pracovalo a bylo nám umožněno se všemožně rozvíjet, jsem přesvědčen o tom, že mám právo na odpovědi na následující záležitost:
Při včerejší cestě do práce se mi naskytla scenérie, jíž lze s těží považovat za přirozený jev, nemluvě o tom, že jsem pozoroval i letadlo, které tuto stopu za sebou zanechávalo. Na základě pozorování se domnívám, že se jedná o chemikálie rozprašované do atmosféry za nějakým účelem. Primárně nechci zjišťovat účel těchto operací, protože mi ho stejně pravděpodobně nikdo neprozradí, ale chci apelovat na vás, aby jste udělali svou práci a toto úmyslné poškozování našeho společného životního prostředí, okamžitě zastavili. Nespokojím se s vysvětlením, že se jedná o kondenzační stopu. Nejedná se o kondenzeční stopy, tzv. contrails, ty se rozpouštějí do několika minut. To co jsem vyfotil včera se nerouzpouští, ale postupně se rozprostírá po obloze až vytvoří téměř souvislou "deku".
Pozorovat tuto činnost můžem častěji, rozhodně to nebylo jen včera. Dobře vím, že tyto přelety nemohou probíhat bez vědomí příslušných úřadů a vojenských složek, proto se také domnívám, že i mezi státními úředníky je do této činnosti dost zainteresovaných lidí. Domnívám se rovněž, že jsou touto činností porušena naše lidská práva, jelikož toto probíhá bez našeho vědomí, nikdo nás - občany o tomto neinformoval a cítím se tímto ohrožen.
Vysvětlete mi prosím, proč s posvěcením naší vlády, probíhá toto prznění životního prostředí a napište mi, prosím, co uděláte pro to, aby byla tato činnost zastavena. Pokud netušíte o co se jedná, je vaší poviností to vyšetřit, nebo dát podnět k šetření. Je to váš úkol - chránit nás, pomáhat nám, pracovat pro nás - za to od nás občanů dostáváte peníze.

Jednu fotografii jsem poslal v příloze, několik dalších si prosím prohlédněte zde:


https://goo.gl/photos/sxgSdLynpJ6x47LR8

Pokud se chcete blíže seznámit s otázkami kolem zmíněného fenoménu a s následky, které to může s sebou přinést, může vás inspirovat následující dokument:
http://dokumentarni.tv/zivotni-prostredi/co-to-na-svet-sprejuji-what-in-the-world-are-they-spraying

Děkuji za Vaše odpovědi a za Vaši zainteresovanost při ochraně naší krásné země.

S přátelským pozdravem
Ivo Beneš
e-mail: ivobenes@email.cz

Pokud se domníváte, že nejste kompetentní k řešení této záležitosti, přepošlete to, prosím, osobám, které kompetentní jsou. Děkuji.


 

Odpověď:




Vážený pane Beneši, 

Úřadu vlády ČR bylo doručeno Vaše podání, v němž upozorňujete na fenomén tzv. chemtrails. 

Mohu Vás ujistit, že na Českou republikou rozhodně žádná flotila letadel práškující občany ČR chemikáliemi nelétá. Dovolím si v této souvislosti citovat společné vyjádření Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), Ústavu fyziky atmosféry Akademie věd ČR (ÚFA AVČR), Katedry meteorologie a ochrany prostředí Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy (KMOP MFF UK) a České meteorologické společnosti (ČMeS) k této problematice, které je dostupné např. na webové adrese
http://www.bourky.cz/stahnout-soubor/21.pdf

„V několika posledních měsících došlo k nárůstu zájmu veřejnosti o kondenzační stopy za letadly, zkresleně interpretované jako tzv. „chemtrails“ (viz např. http://cs.wikipedia.org/wiki/Chemtrail). Vzhledem k tomu, že již i jedna soukromá celoplošná televize v ČR nedávno odvysílala neobjektivní reportáž na toto téma, a že i některé ze státních orgánů vznesly dotaz na názor meteorologických institucí na „chemtrails“, považujeme za nutné se k tomuto tématu vyjádřit formou tiskového prohlášení. Cílem tohoto prohlášení není polemizovat se zastánci „chemtrails“ ale poskytnout veřejnosti a sdělovacím prostředkům vyjádření k jevům označovaným jako „chemtrails“ – kondenzačním stopám za letadly – z úst odborníků, meteorologů a fyziků.

Kondenzační stopy za letadly (anglicky contrails neboli condensation trails) jsou běžným jevem, pozorovaným již od počátku leteckého provozu v dnešních standardních letových hladinách, přibližně mezi 8 až 12 kilometry nad hladinou moře. S růstem intenzity leteckého provozu roste i celkové množství kondenzačních stop, a tedy i frekvence jejich pozorování. Kondenzační stopy mohou mít velmi rozmanitý vzhled a dobu trvání v závislosti na meteorologických podmínkách v oblasti letové hladiny. Je to právě hrubá neznalost těchto vlivů na vzhled kondenzačních stop, která vede „znalce chemtrails“ k pokusům o různá alternativní, většinou „konspirační“ a z pohledu odborníků naprosto scestná vysvětlení. Je s podivem, jak úspěšně se těmto nesmyslům daří ovlivňovat část populace. Bohužel se zde projevuje tendence mnohých uvěřit snáze „tajemnu“ a nikoliv racionálnímu vysvětlení.

Kondenzační stopy mohou vznikat na bezoblačném nebi jako přirozený důsledek promíchávání chladného vzduchu s horkými produkty spalování kerosínu. Chemické složení plynných a pevných složek těchto leteckých emisí i jejich působení na okolní vzduch je známo. Na přirozených i dodaných částicích vznikají nejprve drobné vodní kapky, které rychle mrznou na ledové krystalky vytvářející kondenzační stopu. Na vzhled a dobu trvání kondenzačních stop mají vliv především vlhkost a teplota okolního prostředí. Pokud je okolní vzduch příliš suchý nebo teplý, kondenzační stopa nevznikne nebo mizí krátce po průletu letadla. Pokud naopak okolní prostředí obsahuje dostatečné množství vodní páry, původně drobné ledové krystalky dále rostou, a tím stopu ještě více zviditelňují. O dalším vzhledu stopy rozhodují i vertikální pohyby vzduchu. Pokud se v místě stopy vyskytují sestupné pohyby, dochází rychleji k jejímu rozpouštění. Právě velká horizontální proměnlivost vertikálních pohybů při rozvlněné atmosféře má na svědomí „mizení“ nepravidelných úseků kondenzačních stop, podobně jako je tomu u přirozené oblačnosti. Turbulence proudění pak způsobuje různé deformace stop, tvorbu různých vln či „kliček“,apod. Pokud je stopa stabilnější, může být prouděním vzduchu přenesena na značné vzdálenosti.

V extrémním případě se stopy mohou rozšířit natolik, až se zcela propojí a vytvoří tak souvislou vrstvu připomínající běžné ledové oblaky - cirry. Často se stopy hojně tvoří právě při výskytu přirozených cirrů, od nichž je pak již téměř nelze odlišit. O vzhledu stopy rozhoduje i nasvícení Sluncem. Podobně jako jiná přirozená oblačnost i kondenzační stopa může někdy vypadat světle, jindy tmavě, a může rovněž vrhat stíny na níže ležící řídké vrstvy vysoké nebo střední oblačnosti.

Jako jedním z „důkazů chemtrails“, majících souvislost s meteorologií, je často argumentováno i různými pokusy o umělé zásahy do počasí, které probíhají v některých oblastech světa. Podobné akce či experimenty však využívají jiné technické prostředky než civilní dopravní letadla a s kondenzačními stopami za letadly je nelze v žádném případě zaměňovat. Navíc oblasti, kde se tak děje, jsou mimo území ČR, které je pro podobné experimenty klimatologicky zcela nevhodné.

Závěrem nezbývá než apelovat na zdravý rozum a v kondenzačních stopách nehledat, co tam není.“

S pozdravem 




Mgr. Jitka Vodrážková, v.r. 
vedoucí oddělení styku s veřejností


 

Tak co na to říkáte, spoluobčané?
Přesvědčila Vás paní Mgr.Jitka Vodrážková o neexistenci chemtrails, nebo ne?
Já se přiznám, že mně nepřesvědčila. Myslím, že poznám rozdíl mezi normální contrail stopou za letadlem a něčím jiným. Dokonce je rozdíl patrný i z těch mých fotek.

Co vy si myslíte, že to je?
fotogalerie ještě jednou - tady:
https://picasaweb.google.com/ivobenes74/2232011NadPrahou#
Hlasujte v anketě zde:
http://hlasov.at/k7y7

 

 

Anketa
Co si myslíte, že to je?
https://picasaweb.google.com/ivobenes74/2232011NadPrahou#
anketa zde:
http://hlasov.at/k7y7

 

Autor: Ivo Beneš | středa 6.4.2011 15:07 | karma článku: 17.23 | přečteno: 2985x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 27.87 | Přečteno: 521 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 50 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 299 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.78 | Přečteno: 525 | Diskuse
Počet článků 11 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2117
Co na srdci, to na jazyku ... a proto často raději mlčím.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...